Board doesn't display correctly in Safari

Tell us how you think the forum can be improved. We will listen.

Board doesn't display correctly in Safari

Postby Kim OHara » Mon Jan 28, 2013 2:08 am

I have been seeing a technical problem here for a week or two: elements of the page overlap vertically, giving me (e.g.) half-obscured thread titles.
I have just hoped it would go away but that hasn't happened. Examples are on my Flickr account at http://www.flickr.com/photos/50030099@N04/8422521476/ and adjacent, since that's the only way I can show them to you - one of the overlaps obscures the "attach" dialogue. :tongue:

I use Safari on a Mac - both reasonably new versions.

:namaste:
Kim
User avatar
Kim OHara
 
Posts: 3052
Joined: Wed Dec 09, 2009 5:47 am
Location: North Queensland, Australia

Re: Board doesn't display correctly in Safari

Postby David N. Snyder » Mon Jan 28, 2013 2:35 am

After the upgrade to a newer version of the phpbb board, there have been and still are a few glitches. We are working on eliminating the glitches.
:coffee:
:jedi:
:guns:
User avatar
David N. Snyder
Site Admin
 
Posts: 8058
Joined: Tue Dec 30, 2008 4:15 am
Location: Las Vegas, Nevada

Re: Board doesn't display correctly in Safari

Postby m0rl0ck » Mon Jan 28, 2013 3:24 am

I have seen rendering problems like that on various browsers. Sometimes playing with the font size settings can help, try setting it smaller to see if you can get it to display correctly and then back up to the way you like it. Also if safari has a zoom setting, try playing with that. If you have already tried the above, nevermind :)
Joshu was asked,
"When a man comes to you with nothing,
what would you say to him ?"
Joshu replied, "Throw it away!"
User avatar
m0rl0ck
 
Posts: 1015
Joined: Fri Jan 30, 2009 10:51 am

Re: Board doesn't display correctly in Safari

Postby Kim OHara » Mon Jan 28, 2013 3:52 am

Thanks, folks.
I can (obviously) live with it but it's a problem you might not have been aware of.

:namaste:
Kim
User avatar
Kim OHara
 
Posts: 3052
Joined: Wed Dec 09, 2009 5:47 am
Location: North Queensland, Australia

Re: Board doesn't display correctly in Safari

Postby appicchato » Mon Jan 28, 2013 6:55 am

Chrome...or Iron... :coffee:
User avatar
appicchato
 
Posts: 1586
Joined: Wed Dec 31, 2008 12:47 am
Location: Bridge on the River Kwae

Re: Board doesn't display correctly in Safari

Postby Alobha » Mon Jan 28, 2013 9:32 am

Image
User avatar
Alobha
 
Posts: 421
Joined: Mon Dec 19, 2011 8:27 pm
Location: Germany

Re: Board doesn't display correctly in Safari

Postby Kim OHara » Mon Jan 28, 2013 10:56 am

Seems okay in Opera and Firefox on Mac, but I didn't try all features ...
:reading:
Kim
User avatar
Kim OHara
 
Posts: 3052
Joined: Wed Dec 09, 2009 5:47 am
Location: North Queensland, Australia

Re: Board doesn't display correctly in Safari

Postby m0rl0ck » Mon Jan 28, 2013 6:18 pm

In slackware 14 current on chrome 21.0 I have no problem.
EDIT: It seems that im actually using chromium which i gather is different, tho i have no idea how :)
Joshu was asked,
"When a man comes to you with nothing,
what would you say to him ?"
Joshu replied, "Throw it away!"
User avatar
m0rl0ck
 
Posts: 1015
Joined: Fri Jan 30, 2009 10:51 am

Re: Board doesn't display correctly in Safari

Postby m0rl0ck » Fri Feb 01, 2013 10:16 pm

I just discovered i can get the same effect by setting the page zoom to 125% or higher in chromium.
Joshu was asked,
"When a man comes to you with nothing,
what would you say to him ?"
Joshu replied, "Throw it away!"
User avatar
m0rl0ck
 
Posts: 1015
Joined: Fri Jan 30, 2009 10:51 am

Re: Board doesn't display correctly in Safari

Postby waterchan » Mon Feb 04, 2013 11:26 pm

I have the same problem in both Safari and Chrome with the latest versions, on default settings.

Also happens in the Safari browser on the iPhone 5
quidquid Latine dictum sit altum videtur
(Anything in Latin sounds profound.)
User avatar
waterchan
 
Posts: 456
Joined: Fri May 07, 2010 7:17 pm
Location: Sereitei

Re: Board doesn't display correctly in Safari

Postby manas » Sat Feb 23, 2013 3:57 am

Hi all, I was recently given a Mac for free, so I couldn't really pass up the opportunity. Although I am grateful to the donor, I must concur that Safari can be infuriating (in fact the whole Mac system is irritating, although I'm slowly getting used to it). For example, I just can't find the 'user control panel' of DW anywhere...does anyone know how to make it visible in Safari??

:computerproblem:

:anjali:
User avatar
manas
 
Posts: 2109
Joined: Thu Jul 22, 2010 3:04 am
Location: Melbourne, Australia

Re: Board doesn't display correctly in Safari

Postby Kim OHara » Sat Feb 23, 2013 4:09 am

manas wrote:Hi all, I was recently given a Mac for free, so I couldn't really pass up the opportunity. Although I am grateful to the donor, I must concur that Safari can be infuriating (in fact the whole Mac system is irritating, although I'm slowly getting used to it). For example, I just can't find the 'user control panel' of DW anywhere...does anyone know how to make it visible in Safari??

:computerproblem:

:anjali:

No problem with that here ... although the other problems are still as bad as ever.
Manas, don't blame the Mac for the BB's faults. That said, you might be happier with Firefox or Opera (both free) if you've used them on those :computerproblem: Windows machines ... yeah, I've used both enough to know my way around them but I only use Windows under duress. Get used to the Mac and you may come to feel the same way.

:coffee:
Kim
Attachments
Screen shot 2013-02-23 at 2.02.49 PM.png
Screen shot 2013-02-23 at 2.02.49 PM.png (56.72 KiB) Viewed 1758 times
User avatar
Kim OHara
 
Posts: 3052
Joined: Wed Dec 09, 2009 5:47 am
Location: North Queensland, Australia

Re: Board doesn't display correctly in Safari

Postby Mawkish1983 » Sat Feb 23, 2013 10:07 am

I thought I'd share those things appear on chrome for the Nexus 7. It isn't quite right but I can live with it :)

Edit: the attachment box is cut off a bit, and the logo isn't perfect, but besides that everything works.
Attachments
Screenshot_2013-02-23-10-05-13.png
Another view of things on a Nexus 7
Screenshot_2013-02-23-10-05-13.png (128.12 KiB) Viewed 1745 times
Screenshot_2013-02-23-10-04-41.png
How things look using chrome on a Nexus 7
Screenshot_2013-02-23-10-04-41.png (148.35 KiB) Viewed 1745 times
Mawkish1983
 
Posts: 1175
Joined: Mon Jan 12, 2009 9:46 am
Location: Essex, UK

Re: Board doesn't display correctly in Safari

Postby Coyote » Sun Mar 03, 2013 3:08 pm

I've just switched to google chrome and everything seems to be working fine. I'm using windows though.

Coyote
"If beings knew, as I know, the results of giving & sharing, they would not eat without having given, nor would the stain of miserliness overcome their minds. Even if it were their last bite, their last mouthful, they would not eat without having shared."
Iti 26
Coyote
 
Posts: 537
Joined: Mon Sep 19, 2011 12:42 pm
Location: Wales - UK


Return to Suggestion box

Who is online

Users browsing this forum: retrofuturist and 2 guests